Boris Bunjak osvaja trofeje u Kuvajtu

Boris Bunjak, trener koji je radio na 3 kontinenta u 8 država i 14 klubova. Sa 1000 utakmica na klupama raznih timova danas u Kuvajtu doživljava svoje zvezdane trenutke sa najvećim kuvajtskim klubom Al Arabijem. Uspeh osvajanja prestižnog trofeja je utoliko veći imajući u vidu da gigant Al Arabi 13 godina nije osvojio titulu, a 8 godina je čekao na Princ kup. Našem sugrađaninu je uspelo u samo pola sezone da klub postavi na prvo mesto u jednoj impresivnoj seriji rezultata sa samo 1 porazom!

Velika stvar za tako veliki klub je povratak ogromne armije navijača koji su velika podrška timu, a posebno našem Borisu. Ponedeljak, 15.12.2014. će dugo pamtiti svi „ljubitelji zelene boje“ – finale Princ kupa koje se po tradiciji igra na stadionu FC Kuwai, koji je ujedno bio i protivnik u finalu, klub prebogatog šeika Marzuka, klub koji je u poslednjih 10 godina 7 puta bio sampion!

Armija od 15000 navijača Al Arabija u nezaboravnom ambijentu dostojnom svim velikim svetskim derbijima sa koreografijom za pamćenje, navijanjem koje je počelo 2 sata pre utakmice završilo se zajedničkom pesmom na kraju utakmice, a nastavilo se na stadionu Al Arabija gde je igrače i Borisa Bunjaka sa asistentom, takodje Kraljevčaninom Petrom Đekićem, dočekalo 10 000 navijača sa vatrometom, konfetama, balonima, muzikom, gromoglasnim skandiranjem. Svakog igrača na izlasku iz autobusa su navijači na ramenima nosili, a Boris i Petar su iz ruku najvatrenijih vođa navijača bacani u vazduh uz skandiranje njihovih imena. Za pamćenje i nezaborav.

„Ponosan sam na igrače koji su od prvog dana pokazali rešenost da zajedno uradimo nešto veliko. Sa svojim trenerima i ostalima iz stručnog štaba, pre svega trenerom koji je sa mnom 8 godina, „Pecom“ Đekićem smo vodili tim kroz teške prvenstvene i kup utakmice i po svim ocenama zasluženo ostvarili uspeh. Prvo mesto na tabeli i osvojen kup su veliki zalet za drugi deo prvenstva i Azijski kup. Mislim da ćemo znati da iskoristimo prednost koju smo ostvarili u jesenjem delu sezone i do kraja zadržati prvo mesto što je prioritet kluba a i moja velika želja.“

Tako govori Boris Bunjak, trener-ambasador, ako ne Srbije, a onda sigurno ambasador našeg Kraljeva, koji na najlepši način predstavlja i naš grad i našu Srbiju.

 

Author: KvCafe