Filmovi u kojima se putuje

Skoro da ne postoji film u kom se ne pojavljuje neko prevozno sredstvo. Pozabavićemo se ovom temom, ali ćemo zaobići automobile. Ovog puta ćemo govoriti o kamionima i kombijima.

Kamiondžije“ su verovatno prva serija koja nam padne na um kada pomislimo na kamion i seriju koju smo voleli. Avanture glavnih junaka se dešavaju u kamionu, stalno im se kvari kamion, ali postaju kasnije i privatni prevoznici. Miodrag Petrović – Čkalja i Pavle Vujisić su kroz lik Paje i Jareta zadobili naklonost publike, posle ove serije. Serija je snimana 1972.  Imala je 10 epizoda. Kasnije je snimljen nastavak serije ,,Kamiondžije opet voze“ 1983. Dva filma koja su proistekla iz ovog serijala su ,,Paja i Jare“ (1973.) i ,,Kamiondžije opet voze“ (1984.)

,,Sivi kamion crvene boje“ je film u kom se radnja dešava pred rat. Glavni junak je Ratko, koga glumi Srđan Todorović, koji ne razlikuje boje, daltonista je. Suzana (Aleksandra Balmazović) je devojka koju je zamalo zgazio i pokupio ju je dok je stopirala. Tako da se ljubav dešava u tom kamionu, zbog istog, i sve razlike se lako  prevazilaze.

Little Miss Sunshine“ iliti ,,Mala mis Sanšajn“ je film koji je snimljen 2006. godine. Problemi sa kojima se suočavaju na putu su komični zato je ovaj film dobio Oskara za scenario i za sporednu mušku ulogu. Uloge igraju: Greg Kinir, Toni Kolet, Alan Arkin, Stiv Karel. U njemu porodica u žutom kombiju kreće na put, da bi ostvarila san devojčice da ide na takmičenje za mis koje se održava u Kaliforniji. Kombi se stalno kvari, imaju tehničke probleme i stalno moraju da ga guraju. Da se ovakve stvari ne bi dešavale i Vama, izaberite neki Iveco kombi, njihovi kombiji se ne kvare.

2e620df73f65265aa9d0e4c3d1e97fcf[1]

Prošle godine u filmu ,,Pobesneli Maks“(“Mad Max-Fury road“), u kom glavnu ulogu glume Tom Hardi i Šarliz Teron, Maks ima mnogo više vozila i mnogo više izbora za prašnjavi put. Jedno od zanimljivih vozila koje može ličiti na kamion ili neki kombi je ,,Veliko stopalo“(“The Big Foot“).

Sve o Stivu“ je film u kom glavne uloge igraju Sandra Bulok, Bredli Kuper, Tomas Haden Čurč i Ken Džong Ova komedija koja se događa na putu, gde Meri (Sandra) igra devojku koja se bavi pravljenjem ukrštenih reči, ona je enigmata, i ludo se zaljubljuje u kamermana lokalne televizije (Bredli). Ona ga prati preko cele Amerike da bi bila sa njim, jer misli da tako treba, da joj je on tako rekao. On ima sivi televizijski kombi, u kom putuje sa kolegama, koji ona prati, a on ne može da se sakrije. Film je sniman 2009. godine.

Filmove koje ste gledali, možete pogledati ponovo, a ako neke niste, pogledajte. U većini ovih filmova i serija se vozilo kvari, što se ne bi desilo da su nabavili u Iveco Daily.

Author: KvCafe