„Kingstown For Students“: Tamara, Ivana, Milica i Maša odnele pobedu!

Veliki uspeh naših srednjoškolki ovog vikenda na Avali.

Naime, OSSI (Organizacija srpskih studenata u inostranstvu) pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta krajem avgusta je otvorila konkurs za srednjoškolce iz 15 gradova u Srbiji, medju kojima je bilo i Kraljevo ( http://ossi.rs/vest/165 ). U svakom od tih gradova birano je četiri najbolje prijave, odnosno četiri srednjoškolca koji su potom sastavljeni u jedan tim. Tim Kraljevo čine – Tamara Savić ( Gimnazija), Ivana Krasić (Medicinska), Milica Dukanac (Gimnazija), Maša Vukobratov (Gimnazija). Njihov zadatak bio je da napišu projekat koji će unaprediti turizam u Kraljevu.

Evo šta one kažu o samom projektu: „Naporno smo radile dva meseca i uz pomoc naseg koordinatora Dragana Roganovića (IDA), uspele smo da osmislimo projekat „Kingstown For Students“. Zapravo se radi o petodnevnoj manifestaciji koja ce krajem avgusta sledeće godine okupiti studente iz sedam bratskih gradova Kraljeva. Za njih smo osmislile mnoge zanimljive aktivnosti, ali ce imati priliku da vide ono najbolje od naše kulture. “

1111

I tako su naše Kraljevčanke  ovog vikenda imale priliku da pred stručnim žirijem prezentuju „Kingstown For Students“ projekat na Avali, gde su i ubedljivo osvojile prvo mesto. Imale su 146 od maksimalnih 150 bodova od žirija, a 56 od 60 mogućih od publike. Sa ukupno 202 boda zauzele su ubedljivo 1.mesto, ostavivši iza sebe  Čačak sa 181 bodom.

„Verovatno ćemo, u zavisnosti od našeg truda i rada u sledećim mesecima, imati priliku da realizujemo projekat. Mi se nadamo najboljem i želimo makar malo da doprinesemo zajednici u celini, kao i da oživimo omladinski turizam u našem gradu.“, poručuju naše pobednice.

ossi ossi2

 

Author: KvCafe