Kraljevački vodovod dao milione za vinjak i rakiju

Kraljevački „Vodovod“ je samo u poslednje dve konkursne dokumentacije tražio ponude za ukupno čak 180 flaša žestokog pića.

Računi za bife u “Vodovodu” govore da u ovom javnom preduzeću izgleda nema krize. Na osnovu zaključenih ugovora, pre dve godine su za ove potrebe izdvojili nešto više od milion dinara, dok su prošle godine za nabavku sokova, čajeva, ali i žestokih pića, potrošili 700.000 dinara. Godišnje ovo preduzeće potroši po 30 flaša vinjaka, pelinkovca i viljamovke! Bife „Vodovoda“ godišnje potroši neverovatnih 3.800 kesica sa medom, 1.155 pakovanja kafe, 1.020 flaša kisele vode, kao i 656 flaša “koka-kole”. Tu su još i ostali sokovi skoro svih vrsta, a koji se naručuju od 200, pa do 700 pakovanja. Zanimljivo je da godišnje naručuju čak i 100 metalnih kašičica i 100 čaša i 60 šolja za kafu.

Milenko Stefanović, novi direktor JKP „Vodovod“ iz Kraljeva, otkriva za ”Blic” da u internoj kontroli još nije stigao do trebovanja za bife, ali kaže da je pre pet meseci “zatekao opšti javašluk u ovom komunalnom preduzeću”.

– Verujte da još nisam video šta je naručivano za bife, ali toliko alkohola je mnogo. Ako vam kažem da je bife najmanji problem, onda vam je jasno koliko je trošeno novca, a to je zabeleženo u izveštaju budžetskog inspektora. Bivše rukovodstvo je uživalo u tolikoj komociji i rasipništvu, da se “Vodovod” pretvorio u fimu koja se bavi trgovačkom prodajom vode, a ne izvođačkom delatnošću – rekao je Stefanović.

Na naše pitanje da li je moguće da se toliko alkohola popije u firmi, direktor “Vodovoda” se nasmejao i rekao da je to nemoguće i da ga je glava zabolela od milionskih ugovora koje je zatekao.

Prethodni direktor “Vodovoda” Momir Mihailović rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru da alkoholna pića nisu nabavljali da bi ih neko konzumirao, već da je tolika količina stajala u konkursnoj dokumentaciji zbog “orijentacionih potreba i cena”, te da je kupljeno daleko manje alkohola.

Ukinuo reprezentaciju

Već sam ukinuo reprezentaciju, a osim bifea puno novca se trošilo i na putovanja. Lični interesi i egoizam su bili ogromni, kaže direktor Milenko Stefanović, koji je najavio mere racionalizacije, koje se pre svega odnose na amortizaciju, putovanja i ugovore o izvođenju radova.

Blic, Nenad Božović

Author: KvCafe