Kraljevo prodalo zemljište nekadašnjeg Medijapana, gradi se fabrika

Grad Kraljevo je prodao građevinsko zemljište koje je nekada pripadalo preduzeću „Medijapan“ u Konarevu, nadomak tog grada.

Firma „Maksimović doo“ iz Kraljeva je nakon javnog nadmetanja dala najpovoljniju ponudu. Građevinsko zemljište koje je bilo podeljeno u pet parcela, prodato je za 37,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić rekao je Tanjugu da će nakon 25 godina, na toj lokaciji ponovo biti proizvodnih pogona, odnosno industrijska zona.

„Tako je predviđeno i u samom ugovoru koji će biti naknadno potpisan sa kupcem. Očekujemo da će u toku naredne godine između 100 i 150 ljudi tamo naći posao“, rekao je Ilić.

Kupac će se u ugovoru obavezati da postojeće hale na prostoru nekadašnjeg „Medijapana“ poruši ili adaptira u roku od dve godine.

„Cena je zadovoljavajuća, jer je to prostor od oko četiri hektara, koji je ceo prodat. Kupci su takođe zadovoljni, a moram da istaknem da je veoma dobro što su oni iz Kraljeva“, naglasio je gradonačelnik Kraljeva.

Preduzeće „Maksimović doo“ će se kako je najavljeno, baviti proizvodnjom delova koje će se izvoziti za potrebe švedskih železnica.

Posle stečaja fabrike „Medijapan“ iz Kraljeva, proizvodne hale i deo prostora oko njih pripali su lokalnoj samoupravi.

U neposrednoj blizini prolazi magistralni put Kraljevo – Raška, a raspolaže se i sa industrijskim železničkim kolosekom koji je povezan sa prugom Kraljevo – Kosovska Mitrovica.

Author: KvCafe