Na izbornom Saboru Dveri izabrani svi rukovodeći organi Pokreta

Prvi redovni Sabor Srpskog pokreta Dveri, na kome su izabrani svi organi Pokreta ove političke organizacije, održan je u sali Skupštini opštine Kraljevo 13. septembra 2015. godine. Saborom je predsedavao Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri, a od 211 delegata, prisustvovalo je 198 iz zemlje i rasejanja. Za člana Predsedništva izabran je Dragan Vesović, šef odborničke grupe Dveri u kraljevačkom parlamentu.

prof. dr Jasmina Vujić, profesor na katedri za nukleranu fiziku Univerziteta u Berkliju,
prof. dr Kosta Čavoški, akademik, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu u penziji
prof. dr Milo Lompar, redovni profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu
mr Vladimir Dimitrijević, publicista, profesor u Čačanskoj gimnaziji
prof. dr Zoran Čvorović, docent na Pravnom fakultetu u Kragujevcu
prof. dr Ljubomir Protić, profesor na Matematičkom fakultetu u Beogradu u penziji, dugogodišnji direktor Matematičke gimnazije u Beogradu i Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja
Milorad Crnjanin, novinar u penziji
prof. dr Aleksandar Lipkovski, profesor na Matematičkom fakultetu u Beogradu
dr Slobodan Janković, istraživač saradnik na Institutu za evropske studije u Beogradu
Miroslav Krstić, privrednik iz Beograda
Miloslav Samardžić, novinar, vlasnik i urednik izdavačke kuće ”Pogledi” iz Kragujevca
dr Srđa Trifković, profesor, publicista, geopolitički analitičar
dr Zorica Kuburović, lekar hitne pomoći u penziji, pisac

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović zahvalio se delegatima i čestitao svim saborcima koji su postavljeni na funkcije.

U svom završnom obraćanju delegatima i saborcima Obradović je rekao da neko u Srbiji konačno treba jasno, otvoreno i glasno da kaže da nema veće političke prevare u novijoj istoriji Srbije od Srpske napredne stranke. Sve što su ikada obećali na izborima – slagali su.

Obećali su nova radna mesta i velike strane investicije u milijardama dolara – dobili smo smanjenje plata i penzija. Obećali su smanjenje struje – dobili smo povećanje struje po nalogu MMF-a. Dok su bili u opoziciji borili su se protiv prodaje Telekoma od strane Demokratske stranke, a sada, kada su na vlasti, prodaju najprofitabilnije preduzeće na Balkanu.

Lider Dveri poručuje da je došlo vreme da Dveri dokažu građanima Srbije da su kadre da preuzmu odgovornost vršenja vlasti od nivoa lokalne samouprave do najvišeg nivoa državne uprave. Sada je vreme da se čuje šta Dveri misle o ekonomiji, poljoprivredi, selu, prosveti i zdravstvu.

dveri predsednistvo

Došao je čas da se dokažemo na ovim temama i ponudimo građanima Srbije ne samo Novu srpsku opoziciju ovoj vlasti, već kompletnu alternativu u programskom i kadrovskom smislu. Jer, nije i ne sme danas cilj i smisao političkog delovanja u Srbiji biti smena Vučića da bi došao Pajtić ili se vratio Tadić, već sa Vučićem mora biti promenjena i kompletna pogubna ekonomska i svaka druga nacionalna politika koja traje od 5. oktobra 2000.

Tu je velika šansa Dveri i mi imamo stručne kadrove i rešenja za nagomilane probleme, zaključuje Boško Obradović u obraćanju delegatima na prvom redovnom Saboru Srpskog Pokreta Dveri.

Na Saboru Srpskom Pokretu Dveri usvojena je i izjava časti člana Dveri na funkciji, kojom se izabrani funkcioneri obavezuju na moralni i časni pristup političkom delovanju i ponašanju.

U izjavi časti, navodi se, pored ostalog, da Dveri nisu ušle u politiku da bi njeni članovi realizovali lične interese, otimali mandate, zauzimali direktorska mesta i vršili vlast radi vlasti i ostvarivanja privilegija, već, kako se navodi u izjavi, da bi se u politiku vratilo poštenje i čast, principi, dostojanstvo i stručnost.

Author: KvCafe