Novica Veličković: Kraljevo se uželelo vrhunske košarke

Krilni košarkaš i bivši reprezentativac Srbije ne krije oduševljenje što će za vikend sa Trabzonon učestvovati na međunarodnom turniru u Kraljevu. Cilj turnira u Kraljevu je da pomogne lokalnim klubovima Slogi i ŽKK Kraljevo.

„Kraljevo je uvek bio i biće veliki košarkaški centar. Veoma me je obradovala vest kada sam video da je nova hala završena i da je Kraljevo dobilo jedan sjajan sportski objekat. Nadam se da će to biti prvi korak ka vraćanju u vrh srpske košarke“, rekao je Veličković.

Pored Trabzona, na Mega Leks kupu učestvovaće Crvena zvezda, solunski PAOK i Mega Leks.

„Verujem da su se Kraljevčani uželeli vrhunske košarke i da će ispuniti dvoranu. Bez obzira što ekipe nisu u najjačim sastavima, kvalitet košarke će sigurno biti na veoma visokom nivou. Nekada je to bilo jedno od najtežih gostovanja u Srbiji, upravo zbog sjajnih navijača. Nadam se da će doći za vikend i ovom turniru dati dimenziju kakvu zaslužuje“, zaključio je Veličković.

U subotu (12. septembra) na programu su polufinalni mečevi Crvena zvezda – PAOK (18) i Mega Leks – Trabzonspor (20,30). U nedelju u istim terminima igraće se utakmice za plasman.

Ulaznice koštaju 250 dinara i mogu se kupiti na biletarnici nove hale sportova, u hotelu Turist, kafeu „Koš”.

Ono što je posebno zanimljivo istaći je da će Kraljevčani biti u prilici i da se druže sa najpopularnijim košarkašima sva četiri tima pošto će na centralnom gradskom trgu u subotu od 11 sati biti organizovana navijačka zona u kojoj je predviđen vrlo zanimljiv i atraktivan program. Sve utakmice biće direktno prenošene na televiziji Sport Klub.

 

Author: KvCafe