Održana „Trojka iz bloka“ u Kraljevu (Foto galerija, video)

U ponedeljak 13. aprila 2015, tačno u podne, počela je na terenima Pod obalom u Kraljevu jedna od najuspešnijih Trojki iz bloka. Divan dan i najradosniji praznik okupili su mnogo ljudi, odmah je počelo takmičenje u tucanju jajima, a za turnir u brzom šutiranju trojki prijavilo se neverovatnih 163 učesnika. Sa ovako sjajnim odzivom Kraljevo je stalo rame uz rame sa prošlogodišnjim turnirom na Kalemegdanu koji nosi titulu najuspešnijeg.

Turnir su zvanično otvorili Miloš Simović ispred humanitarne organizacije ,,Srbi za Srbe” i projekta ,,Trojka iz bloka” iz Beograda i Vladimir Todorović ispred humanitarne organizacije „Dobro na dar“ iz Kraljeva. Nakon svečanog intoniranja himne Republike Srbije ,,Bože pravde”, koju su izveli članovi hora OŠ ,,Živan Maričić” iz Žiče, učenik ove škole Momčilo Gajović recitovao je pesmu Ljubivoja Ršumovića ,,Zdravica srpskom narodu”, a učenica Marija Janićijević je otpevala pesmu ,,Ej, dragi, dragi, božurove sadi”. Posle ovog svečanog i dirljivog početka, turnir su šutiranjem trojki otvorili Ivan Petrović, trener i vlasnik FK „Apolon“ iz Kraljeva, i Igor Pešić, jedan do sedmoro dece porodice Pešić iz sela Samajla, kojoj je namenjena pomoć skupljena na turniru.

91.160 dinara skupili su sponzor turnira „Gala market“ iz Kraljeva uplatom 7.000 dinara i svi koji su se takmičili na turniru, na kom je skupljeno 84.160 dinara. Ovaj novac skupljen je zahvaljujući svim ljudima dobrog srca, i istinskim zaljubljenicima u sport, pa su tako mnogi sportski klubovi iz Kraljeva sa svojim članovima podržali turnir Pod obalom. Bili su i trojke šutirali FK ,,Apolon” Kraljevo, KK i RK ,,Sloga” Kraljevo, KK ,,Plej” Kraljevo, KK ,,Roling” Kraljevo, FK ,,Kiker” Kraljevo, PVK ,,Kraljevo”, Karate klub ,,King” Kraljevo, ,,Krav maga global” Kraljevo, Brazilska džiu-džica Kraljevo, Kuglašku klub „Ibar“, a šutirale su i turnir ulepšale i članice ženskog košarkaškog kluba ,,Kraljevo”. Pobednik turnira bio je Matija Petrović sa 22 trojke, drugo mesto osvojio je Stevan Karapandžić sa 20 trojki, a treće mesto zauzeo je Vladimir Perović ubacivši 18 trojki. Za vreme pauze pre finala nastupio je reper Uncle Džo, dok su se za muziku pobrinuli di džej Drxy i di džej Kibo. Pored ovih momaka, dobro raspoloženje i bogat sadržaj obezbedili su demonstracijom svog znanja članovi Karate kluba ,,King” Kraljevo, kluba Brazilske džiu-džice Kraljevo i kluba ,,Krav maga global” Kraljevo, kao i članovi Svebor družine ,,Sveti knez Lazar” iz Kraljeva.

Hvala Kraljevu i Kraljevčanima na nezaboravnom turniru, hvala na nesebičnoj pomoći svim učesnicima i sponzoru ,,Gala marketu”, hvala sportistima i ljudima dobre volje. Ponosna ,,Trojka iz bloka” odlazi iz Kraljeva i nastavlja dalje sa velikom nadom u dobrotu našeg naroda, koju su Kraljevčani danas na najlepši mogući način pokazali.

Posebnu zahvalnost dugujemo snimatelju Saši Maniću na ljubaznosti da snimi ceo događaj kao i foto studio REX IMAGES čije fotografije sa događaja možete pogledati na fb stranici kraljevačkog uduruženja „Dobro na dar“.

Budite i Vi deo ,,Trojke iz bloka”! Vidimo se sledeće godine!

Author: KvCafe