Poplave paralisale Srbiju, počela EVAKUACIJA u Kraljevu

Sa teritorije četiri mesne zajednice na području Kraljeva večeras je počela evakuacija meštana zbog izlivanja reke Zapadna Morava a pripadnici lokalnog Odelenja za vanredne situacije su neprestalno na terenu kako bi regovali gde god je to potrebno.

“U Grdici, Oplanićima, Adranima i Obrvi, večeras je počela evakuacija stanovništva čija su domaćinstva najugroženija izlivanjem Zapadne Morave”, rekao je Beti načelnik Odeljenja za vanredne situacije grada Kraljeva, Radoica Kočović.

On je rekao da su najugroženija domaćinstva u Grdici kod Ade, kao i „da su se meštani već sami iselili iz pet kuća kojima preti poplava od izlivanja Zapadne Morave čiji je vodostaj i dalje u porastu“.Najava da će biti još padavina ukazuje i na to da ćemo noćas imati još problema sa Zapadnom Moravom i Ibrom”, rekao je Kočović, dodavši da su sve ekipe Odeljenja za vanredne situacije na terenu i da su spremne da reaguju u slučaju potrebe.

Gradski štab za vanredne situacije, izdao je naredbu za evakuaciju stanovništva, pokretne imovine i životinja sa teritorija mesnih zajednica ugroženih poplavama.

Beta

Author: KvCafe