Posao u inostranstvu

Posao u inostranstvu je česta tema, sve više prisutna u našem društvu. Cilj je, kako mladima, tako i onima koji već imaju radnog iskustva da dođu do posla i preko potrebnog novca. Veliko interesovanje vlada za poslovima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarksoj kao i za poslove u drugim zemljama zapadne Evrope gde je standard daleko veći nego kod nas.

Posao u Nemačkoj

Zanimljivo je da baš ove zemlje među kojima prednjači Nemačka, imaju najveće potrebe za novim radnicima. Tako, na primer, Nemačka u prva 3 meseca 2017. godine beleži rekordnu potrebu za preko million radnika, što je ujedno i rekord. Više od 70% ovih radnih mesta je otvoreno u regionu zapadne Nemačke, a potrebni su svi profili radnika.

Ako tražite posao u Nemačkoj, a niste do sada radili u inostranstvu ili nemate radnog iskustva, pokušajte da pronađete neki od poslova kod naših poslodavaca. Postoji veliki broj naših ljudi koji žive i rade u Nemačkoj, a potrebni su im radnici. Ponudu ovih poslova možete naći na internetu ako ukucate “poslovi u inostranstvu” ili “poslovi Nemačka”. Takođe možete posetiti sajt Dijaspora oglasi na kojem se nalazi veliki broj oglasa. Neki od poslova koji su najzastupljeniji na oglasima su: čuvanje dece, pomoć u kući, posao konobara, poslovi na građevini…

Sezonski poslovi

Sezonski poslovi

Sezonski poslovi

Kod nas su od sezonskih, najpopularniji berački poslovi, promocije, fizički poslovi, selidbe i građevina. Ova vrsta poslova je aktuelna od početka maja pa sve do sredine oktobra.

Nekome će delovati primamljiva ponuda sezonskih poslova u Nemačkoj, kao i u drugim stranim zemljama, zbog velike razlike u ceni rada.

Dok je kod nas dnevnica za branje jabuka, malina, kupina, breskvi negde oko 2000 dinara uz obezbeđen smeštaj, ovogodišnja minimalna cena rada u Nemačkoj na poljoprivrednim posedima je 8.60 evra.

Uprkos dobroj ceni, svi koji se odlučuju za ovu vrstu rada trebalo bi da znaju da je posao izuzetno težak. Radno vreme je 12h dnevno, uz mogućnost dve petnaestominutne pauze za obroke. Smeštaj je zajednički za sve radnike, tako da treba biti spreman na čekanje na red za tuš.

Crna Gora

Sezonski posao u Crnoj Gori je svake sezone posebno zanimljiv za kuvare i konobare. Plata kuvara je od 800 do 1200 evra mesečno, dok konobar može da računa na 300 do 500 evra za isti period.

Author: KvCafe