Recepti i Kuvar online

Početkom avgusta meseca portal „Recepti i Kuvar online“ postigao je jedan od važnih ciljeva za ovu godinu – objavljen je hiljaditi recept. Ovaj vredan uspeh postignut je zahvaljujući svima koji su bili angažovani na ovom projektu, a posebno doprinosu amatera kuvara koji su slali svoje recepte.

receptiVeoma smo zahvalni svima koji su dali svoj doprinos da bismo postigli ovakav zavidan uspeh – izjavio je direktor Linkom-PC doo i odgovorni urednik portala „Recepti i Kuvar online“, Miodrag Ilić – Uvek kada pregledamo i objavimo neki od recepata naših saradnika, pomislimo – To je to! Ne može bolje od ovoga! Međutim, oni nas uvek iznenade i prevaziđu naša očekivanja!

Broj od pomenutih 1.000 objavljenih recepata raste svakodnevno. No, to je samo jedan od zacrtanih ciljeva portala za ovu godinu. Možda još važniji cilj je  – dostići 100.000 poseta mesečno. Za  sada, portal „Recepti i Kuvar online“ je na veoma dobrom putu da to i ostvari. Google Analytics statistika za prethodni, avgust mesec, pokazuje da je portal za 31 dan posetilo 72.662 posetioca, i da je pregledano 194.344 stranice.

Trudimo se da ispunimo sve zacrtane ciljeve. 100.000 mesečnih poseta je jedan od najvažnijih. To će biti potvrda kvaliteta onoga što radimo. Jer na Internetu, kvalitet vam se vraća – kvantitetom, tj. brojem posetilaca – kaže Miodrag Ilić – To je i naša obaveza prema sponzorima i kompanijama koje se reklamiraju preko našeg portala – da obezbedimo da informacije o njihovim brendovima i akcijama vidi što više zainteresovanih.

recepti-1

U toku je i konkurs za prikupljanje i ocenjivanje najboljih recepata godine, poslatih od strane kuvara amatera, koji će trajati do 31.12.2015., a proglašenje najboljih biće krajem januara 2016. godine. U konkursu imaju pravo da učestvuju svi koji pošalju orginalne recepte (koji nisu već objavljeni na drugim portalima ili štampanim medijima), a žiri svakog meseca proglašava najbolji recept meseca, koji automatski ulazi u finale konkursa. Svi zainteresovani da pošalju svoj originalni recept su dobrodošli, kao i novi sponzori  konkursa koji će povećati nagradni fond i time konkurs podići na još viši nivo.

Pomenuti broj od 1.000 objavljenih recepata, mogao je da bude mnogostruko veći, da se nismo opredelili za originalnost i kvalitet. Tražimo i insistiramo kod naših saradnika, amatera kuvara, da nam dostavljaju samo originalne  i do sada neobjavljene recepte. Zašto? Zamislite situaciju kada bi svi portali koji za temu imaju hranu i recepte imali samo jedan, isti, recept za sarmu, na primer? Inače, to nije ni dobra praksa kreiranja sadržaja na Internetu, kad svi imaju isti recept, isti tekst, istu sliku, od istog autora. Google takve slučajeve penalizuje – objašnjava za kraj Miodrag Ilić – Mi se trudimo da imamo kvalitetne recepte, kvalitetne tekstove o raznim temama iz oblasti hrane, kulinarstva, zdrave hrane. Možda, neki put, spojimo i nešto što je, naizgled, nespojivo.

Author: KvCafe