SNS počinje kampanju 1. septembra

Srpska napredna stranka aktiviraće sve svoje izborne štabove u državi 1. septembra, kako bi se “baza” pripremila za izlazak građana na birališta u lokalu i Vojvodini – pišu “Novosti”.

Prema informacijama ovog lista, naprednjaci su spremni da za dvadesetak dana podignu na noge partijsku mašineriju pošto nameravaju da izdejstvuju opšte lokalne i pokrajinske izbore do kraja godine. Praktično, njihovi stranački odbori dobili su instrukciju iz vrha da već u prvim danima septembra započnu predizbornu kampanju.

Naime, na osnovu “reda vožnje” vodeće stranke u zemlji – opštine, gradovi i Vojvodina trebalo bi da otvore biračka mesta 20. decembra. To je za SNS najbolji datum da se istovremeno održe izbori, iako se tome protivi Demokratska stranka, koja drži vlast i pokrajini.

Formalno, vladajućoj koaliciji u Vojvodini ističe mandat na proleće iduće godine, ali u SNS smatraju da je savez Bojana Pajtića potpuno izgubio politički legitimitet i da bi do kraja 2015. moralo da dođe do novog izjašnjavanja građana.

Da bi došli do lokalnih izbora, vladajući savez u državi najverovatnije će tokom jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije da promeni zakon o lokalnoj samoupravi, što će otvoriti i vrata birališta.

Sa pokrajinom će ići malo teže ukoliko demokrate i njihovi saveznici u vojvođanskom parlamentu čvrsto reše da izguraju do kraja mandata. U SNS veruju, međutim, da će Pajtićeva vlast u narednim mesecima kapitulirati.

Author: KvCafe