USPEŠNO ZAVRŠENA 5. SRETENjSKA TRKA UŠĆE 2016

Malo mesto, a da u toku jednog dana okupi preko 250 sportista, onda se to može opisati u jednoj reči- veličanstveno! Tako je upravo bilo danas na održanoj petoj po redu Sretenjskoj trci Ušće 2016. Ušće je još jednom pokazalo da je bio i ostao gradić sporta. Učesnike trke i goste Ušća pozdravio je predsednik Mesne Zajednice Ušće Goran Nikolić.

„Poštovani sportisti i dragi gosti, dobrodošli u naš mali sportski rudarski gradić, buduće sedište opštine Ušće. Pozdravljam Vas u ime građana MZ Ušće u željom da takmičenje na petoj međunarodnoj Sretenjskoj trci 2016. protekne u najboljem mogućem redu, u sportskoj atmosferi i uz postizanju veoma velikih sportskih rezultata. Građani Ušća su veoma srećni što je jedna ovakva manifestacija takmičenje u kraljici svih sportova održava baš u našem mestu. Na naš najveći državni praznik Dan državnosti Srbije. Naše mesto je rasadnik mladih sportista počevši od kajakaša, aktivnih prvaka Srbije, preko fudbalera reprezentativaca, veliki uspeh beleže odbojkaši i košarkaški klubovi uprkos besparici koja vlada u amaterskom sportu Srbije.“

Na kraju govora predsednik MZ Ušće Goran Nikolić zahvalio se sponzorima koji su pomogli da se ova sportska manifestacija. Takmičarima je poželeo lep uspeh na trci i da pobede najbolji, a gostima Ušća lep provod u našem malom mestu. I svima prisutnima poželeo se srećan Dan državnosti.

U kulturno – umetničkom programu učestvovali su učenici muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Kraljeva i KUD „Studenica“ iz Ušća. Zvaničan početak pete jubilarne trke u Ušću otvorio je predsednik Skupštine grada Kraljeva Sreten Jovanović.

Specijalna gošća ovogodišnje trke bila je naša najbolja atletičarka Amela Terzić.

Photo: Goran Nikolić

Author: KvCafe