Večeras „Profesionalac“

petak 26.2. u 20 časova
PROFESIONALAC

Jedan od najznačajnih tekstova Dušana Kovačevića, PROFESIONALAC, biće izveden na sceni Kraljevačkog pozorišta u petak, 26-tog februara u 20 časova. Predstavu je režirao Milomir Nedeljković koji i tumači lik Luke Labana.U prredstav i igraju i Zoran Cerovina, Gorica Dinulović, Biljana Kostantinović, i k.g. Boba Stojmirović.Originalnu muziku komponovao je Miroljub Aranđelović Rasinski.

Ulanica za ovu predstavu košta 200 dinara.

Drama „Profesionalac“ napisana je 1989.godine i bavi se trenutkom kada su se sa Berlinskim zidom srušili i mnogi snovi o komunizmu. U gorkoj komediji, detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara i njegovog policijskog islednika iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživaljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom. Neočekivani susret i bolna istina dovode do pogleda na prošlost iz potpuno drugačijeg ugla. „Profesionalac“ tužna komedija o svim našim vremenima prošlim, za sva vremena buduća.

subota, 27.2. u 12 časova
IVICA I MARICA

Najnovija predstava za decu u produkciji Kraljevačkog pozorišta je bajka IVICA I MARICA koju je režirala Aleksandra Kovačević. Dejan Aleksić je koristeći poznatu bajku kao osnovu, napravio uzbudljiv komad u stihovima. U predstavi igraju: Kristina Jevtović, Stefan Milikić, Biljana Talić, Zoran Cerovina, Predrag Pavlović, k.g. Boba Stojmirović, k.g. Uglješa Spasojević, Milena Jovašević i Strahinja Bičanin. Originalnu muziku je komponovao Predrag Milanović. Ulaznica za ovu predstavu košta 150 dinara.

Author: KvCafe