ZMAJ OD DETETA! Devojčica kod Kraljeva sama vodi ogromno imanje

Jovana Radenković iz Lađevaca kod Kraljeva, daleko je od života koji imaju njeni vršnjaci. Kada je ostala bez oca, Jovana je kao najstarija morala da preuzme veliki posao, jer majka mora da brine i o maloj deci.

Ova učenica 8. razreda morala je neke važne odluke u životu da donese mnogo ranije nego ostali. Jedna od njih je bila da podrži majku u njenoj nameri da ne usitnjuje imanje i ne rasprodaje stoku, nakon što joj je otac Novica tragično nastradao, kada se u novembru prevrnuo sa traktorom.

– Nije teško, jer ja volim ovo da radim. Oni su hteli da sve ove krave prodamo. Mislim ne baš sve. Da ostane nekoliko. Ja sam onda rekla da mi to možemo. Da mi to hoćemo. Znači da onaj ko ima volju i hoće taj sve i može – kaže Jovana.

Jelena Radenković sa svoje četiri ćerke i dva sina, kaže da zarade mesečno toliko da bi preživeli, jer nemaju nikakva druga primanja. Jelena nije mogla da nasledi gazdinstvo supruga Novice, jer nisu bili venčani, pa će zato zakonski naslednik postati njena ćerka Jovana. Na naše pitanje šta im nedostaje u životu, Jelena je skromno rekla, ništa, ali je volela da je mogla da dobije dečji dodatak od države.

Ostatak teksta pročitajte na 24 sata

Autor, foto N.Božović

Genocid nad srpskim selom!

 

Author: KvCafe